fbpx Skip to main content

SOCIALE MEDIA VIDEO

Video content op sociale media zorgt voor 1200% meer shares dan tekst en beeld samen.

Zorg dat je voorop blijft door in te zetten op video en te verbinden met je doelpubliek.

Elke dag scrollen er miljarden mensen door hun sociale media feeds, hetgeen zorgt voor een broeihaard aan potentieel voor je merk of bedrijf. Maar hoe val je nog op met zoveel content die om de aandacht schreeuwt? Eén antwoord: sociale media video’s.

Wat zijn sociale media video’s

Sociale media video’s zijn dynamische short-form content die speciaal wordt gemaakt voor Facebook, Instagram, LinkedIn en TikTok en ze trekken enorm snel de aandacht van de kijker naar zich toe. Ze worden geoptimaliseerd voor mobile en zetten de kijker aan tot liken, sharen en commenten.

Welke voordelen haal je uit sociale media video’s

Verbetert je SEO: Platformen zoals Facebook en Instagram geven de voorkeur aan video content in hun algoritmes. Dat betekent dat video een hoger organisch bereik krijgt en je merk of bedrijf beter zichtbaar wordt op deze platformen.

Bouw vertrouwen en authenticiteit: Met video kan je echte mensen, stemmen en verhalen delen, hetgeen je herkenbaar maakt en vertrouwen schept. Een oprechte testimonial of kijk achter de schermen zorgt ervoor dat de kijker je makkelijker zal vertrouwen.

Makkelijk deelbaar: Sociale media platformen bieden uitgebreide tools aan om kijkers te retargeten die een bepaalde hoeveelheid van je video hebben uitgekeken. Je kan dus op maat gemaakte campagnes creëeren speciaal voor kijkers die geëngageerd zijn met je merk en waar je dus ook meer kans hebt om aan te verkopen.

Hou je klanten vast: Studies tonen aan dat mensen meer informatie onthouden uit video in vergelijking met tekst. Door specifieke topics aan te halen zorg je er niet alleen voor dat je content gezien wordt, maar ook makkelijk wordt onthouden.

Engageer mobiele gebruikers: Met dat het merendeel van het scrollen op sociale media op de gsm of tablet gebeurt, biedt video de perfecte opportuniteit aan voor dit kleine formaat. En de auto-play feature op platformen als Instagram, Facebook en LinkedIn zorgt ervoor dat mensen meteen blijven kijken, zelfs wanneer ze aan het scrollen zijn.

Je publiek wil niet alleen van je horen. Ze willen je merk of bedrijf zien, voelen en ervaren.

Ik toon je met plezier hoe.