fbpx Skip to main content

INSTRUCTIEVIDEO

95% van alle mensen heeft al eens een instructievideo bekeken om iets te leren.

Verlies je niet langer in al die handleidingen. Weg met die prints en druk op ‘play’. Instructievideo’s zijn je gouden ticket voor een effectief leesproces.

De kracht van het visueel leren is onmiskenbaar. In de dagelijkse overvloed aan informatie is het daarom belangrijk om gericht de juiste informatie mee te geven aan je kijker door complexe onderwerpen vast te leggen op beeld.

Wat zijn instructievideo’s

Instructievideo’s leren de kijker over een bepaalde taak, concept of proces. Door sprekende visuals te koppelen aan een duidelijke stem zorgen ze stap voor stap dat een leerproces eenvoudig wordt en zo makkelijk te consumeren voor iedereen.

Welke voordelen haal je uit instructievideo’s

Duidelijke communicatie: Ontleed ingewikkelde procedures en concepten in hapklare stukken. Zo schep je duidelijkheid en zorg je ervoor dat iedereen begrijpt wat het is dat je wil overbrengen.

Verhoogd engagement: Visuele content, en vooral video’s, worden vaker bekeken in vergelijking met tekst en zorgen ervoor dat de materie beter wordt opgenomen.

Veelzijdig: Van onboarding tot het uitleggen van software pakketten tot het begeleiden van klanten in hoe ze een product moeten gebruiken of in mekaar steken, instructievideo’s dekken de hele lading.

Kosten-efficiënt: Je vermindert de nood aan live trainingssessies, gedrukte handleidingen of frequente interacties met je klantenondersteuning.

Consistentie: Je zorgt voor gestandaardiseerde informatie met behoudt van kwaliteit en uniformiteit over alle trainings en instructiesessies.

Vereenvoudig het complexe voor je instructie content!

Ik ben je visuele leraar.