fbpx Skip to main content
video

Video + email = pure liefde

Voor menig digital marketeer is en blijft email een van de meest doeltreffende tools om je publiek te engageren. Email is direct en persoonlijk, waardoor het ook voet bij stuk houdt in het veranderende communicatielandschap. Maar door de uitpuilende mailboxen en verkorte aandachtsspanne is het hoe langer hoe moeilijker om ertussen uit te springen. En toen was er video.

Video is al lang niet meer enkel voor YouTube of Instagram. En de enorme meerwaarde die het biedt, wordt ook bewezen in email campagnes. Door interesse te vernieuwen, open rates te verhogen en te zorgen voor memorabele merkbelevingen. Laten we even in de diepte gaan kijken.

De opkomst van video in de digitale communicatie

Voor we bekijken ‘hoe’, is het belangrijk om te begrijpen ‘waarom’. Video is zich razendsnel aan het opdringen als favoriete content vorm van vele gebruikers. Een HubSpot enquête toont aan dat 54% van de consumenten meer video wil zien van de merken die ze volgen. Meer nog: emails met het woord ‘video’ in de titel worden 19% vaker geopend en zien een boost van 65% in click-through-rates.

Video triggert meerdere zintuigen tegelijk. Het lokt emoties uit door de combinatie van beeld en geluid. Je kan er complexe topics op een eenvoudige manier mee uitleggen. En het houdt kijkers vast. Deze emotionele connectie is exact wat vele email campagnes ontbreken met als resultaat dat er weinig respons op komt en veel abonnees zich uitschrijven.

Een krachtige mix van video met email

De magie ontstaat wanneer de directheid en de persoonlijke tint van emails samenkomen met het boeiende karakter van video’s. Maar voor het integreren van video in uw e-mails is meer nodig dan alleen het toevoegen van een YouTube-link. Hier is een stap voor stap handleiding:

1. Maak een doordachte keuze:

Elke video die je in je emails integreert moet een duidelijk doel hebben. Let erop dat de video steeds in lijn staat met de boodschap die je met je mail wil verspreiden. Of dat nu een demonstratie van een product is, een testimonial van een klant of een behind the scenes video. Duidelijkheid in je intentie zorgt ervoor dat de ontvanger waarde vindt, waardoor de kans groter is dat hij/zij zich engageert.

2. Thumbnails zijn belangrijk

Denk eraan dat een video niet vanzelf afspeelt in je email. In de plaats daarvan krijgen je abonnees een thumbnail te zien die hen moet aanzetten om te klikken. Kies een sprekend beeld uit je video als thumbnail. Of beter nog, maak er één op maat en leg er een play button over zodat mensen duidelijk zien dat het een video is.

3. Optimaliseer voor mobile

Meer dan de helft van emails worden op een gsm geopend. Zorg er dus voor dat je video responsive is en naadloos afspeelt op alle schermgroottes.

Waar plaats je je video

Een van de belangrijke vragen is of je je video zelf gaat hosten (op je website) of linkt naar een extern platform zoals Vimeo, Youtube of Wistia.

Beide manieren hebben voor- en nadelen. Als je de video zelf host, dan zit je kijker meteen op je website en zal die hoogst waarschijnlijk verder browsen om te kijken of er nog andere interessante zaken te vinden zijn. Extern hosten laat je dan weer toe het dataverkeer van je website niet te overbelasten en engagement te verhogen door automatisch aangeraden video’s af te spelen.

Zet aan tot actie

Video integreren draait niet alleen om meer views te krijgen of abonnees te entertainen. Je lezer aanzetten tot actie, dat is waar het om draait. Daarom is het cruciaal dat je video een duidelijke en interessante call-to-action (CTA) bevat. Deze kan aansporen om een nieuw product te ontdekken, een bijhorende blog post te lezen of de video te delen met hun netwerk. Zorg ervoor dat die CTA niet alleen in je video terug te vinden is, maar ook in je email zelf.

Beoordeel, verfijn, herhaal

Ten slotte is het, net als bij elke marketinginspanning, van cruciaal belang om de impact van je video-e-mails te meten. Analyseer hoeveel impressies je video’s hebben gekregen, hoeveel en hoe lang ze bekeken werden en welke actie er daarna werd ondernomen. Zo krijg je waardevolle inzichten om je aanpak in toekomstige campagnes te verfijnen.

Video in email campagnes integreren is meer dan een trend, het is een strategische move die aanzienlijke resultaten kan opleveren. Door de verkorte aandachtsspannen en overvolle mailboxen, bieden video’s een verfrissende en engagerende manier om je boodschap te verspreiden. Door aan de slag te gaan met de tips hierboven zorg je ervoor dat je je lezen niet enkel vasthoudt, maar ook aanzet tot actie. Denk de volgende keer dat je een email campagne uitschrijft verder dan enkel tekst en fotografie en reken op de kracht van video.

Genoeg gelezen vind je niet? Laten we samen iets moois maken!