fbpx Skip to main content

Waarom jij als HR-manager best inzet op vacature video’s of animaties?

Sinds enkele jaren is het recruteringsproces enorm geëvolueerd. Vroeger kon je nog gewoon een simpele jobomschrijving op je website plaatsen en de kous was af. Vandaag is dat helaas niet meer het geval. Potentiële kandidaten willen boeiende content zien die toont wat de job inhoudt en wat je bedrijf te bieden heeft.

Animaties doen stof opwaaien in de recruitment sector

Op het eerste zicht horen animaties misschien eerder thuis in de entertainment sector dan bij HR. Als je echter van dichtbij gaat kijken dan zie je meteen waarom animaties een game-changer zijn voor de industrie. Animaties zijn dan ook de perfecte combinatie van creativiteit, duidelijkheid en verbinding. Hier is dus waarom jij als HR-manager best investeert in vacature animaties:

Instant engagement: Animaties trekken van nature je aandacht. En met een goed doordachte vacature animatie zorg je dat je potentieel talent stopt met scrollen en zich overgeeft aan je vacature.

Eenvoud in complexe functies: Sommige jobs hebben ingewikkelde verantwoordelijkheden en een technisch jargon. Door herkenbare visuals te gebruiken, zorg je ervoor dat je potentiële kandidaten de rol begrijpen zonder zich overweldigd te voelen.

Branding opportuniteit: Een op maat gemaakte vacature animatie staat synoniem voor de branding van je bedrijf. Het toont dus niet enkel de rol, maar ook de bedrijfscultuur, zijn waarden en visie.

Kostenefficiënt: In tegenstelling tot video heb je voor animaties geen fysieke locatie, acteurs of camera’s nodig. Waardoor de totaalkost dus ook een stuk lager ligt, zeker als je verschillende vacatures per jaar de wereld instuurt.

Ook vacature video’s winnen aan terrein

Terwijl we overduidelijk merken dat de hoeveelheid animatie vacatures stilaan begint toe te nemen, zien we dat vacature video’s ook een grote rol spelen. Met video kan je je ideale kandidaat een blik geven achter de schermen van het bedrijf en in de rol die je aanbiedt. Dit is waarom video zo doeltreffend is:

Laat ze binnen kijken: Een tekstuele jobomschrijving biedt een 2D-perspectief, terwijl een video een 3-D perspectief biedt. Zo kunnen potentiële kandidaten zich een beeld vormen van de dagelijkse taken, ze leren de bedrijfscultuur kennen en ze ontmoeten potentiële collega’s.

Emotionele connectie: Met video kan je emoties opwekken, zo maken we bijvoorbeeld iets spannend, inspirerend of nostalgisch door gewoon de beelden en de muziek aan te passen. Door meeslepende visuele verhalen te vertellen, laat je de emotionele kant van je bedrijf zien, waardoor kandidaten zich meer aangetrokken voelen tot hun potentiële nieuwe rol en de visie van je bedrijf.

Echte en oprechte testimonials: Als je je eigen medewerkers voor de camera zet, dan krijgt de kijker meteen een beeld over hoe het echt is om voor je bedrijf te werken.

Langer in het geheugen: Volgens studies onthouden kijkers 95% van de informatie in een video tegenover 10% wanneer ze iets lezen. Dat betekent dat potentiële kandidaten je vacature beter zullen begrijpen en langer met zich mee zullen dragen.

Delen is de boodschap: Video’s zijn inherent makkelijker om te delen dan tekst, waardoor je meer kans hebt om meer potentiële kandidaten te bereiken en wie weet wel de juiste persoon voor de job.

Video en animatie, een dynamisch duo.

Waar vacature animaties een frisse, engagerende en rendabele kijk geven op rekrutering, geven vacature video’s diepte, authenticiteit en een oprechte kijk in je bedrijf. Elk van deze media heeft zijn krachten en slimme HR managers en bedrijven zetten hierop in om hun recruteringsproces te stroomlijnen.

Je doelpubliek begrijpen is van essentieel belang. Millennials en Gen Z, die nog meer gewoon zijn aan bewegend beeld, kunnen zich dus beter vinden in animaties. Daar tegenover maak je voor senior posities die een diepgaand begrip nodig hebben van bedrijfscultuur beter vacature video’s.

Het draait erom dat het recruteringslandschap om vernieuwing vraagt. Door video’s te integreren kunnen HR professionals niet alleen een breder publiek bereiken, maar ook verzekeren dat ze het juiste talent aantrekken dat op één lijn staat met de waarden en de visie van het bedrijf.

Omarm de toekomt van rekrutering. Duik in de wereld van vacature video’s en animaties en ervaar hoe je recruteringsproces transformeert.

Zaai hun interesse en oogst hun talent.

Ben jij het ook beu dat je vacatures verdwijnen in de massa? Video en animatie zijn je antwoord. Zet potentiële medewerkers om in gepassioneerde kandidaten met de aantrekkingskracht van bewegend beeld. Maak nu de switch!

Neem contact op